Dacă vremea urâtă se încăpățânează să ne țină între patru pereți, noi vă spunem că există, cu siguranță, o mulțime de activități de făcut afară din casă, prin apropierea Clujului, împreună cu cei mici.
Mai jos găsiți o listă cu câteva din ele.
Terapie la salină
Salina Turda este un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare și a fost nominalizată de curând cu două stele Michelin de către celebrul ghid de călătorie. Aici găsiți, pe lângă terapia cu aerosoli naturali, o mulțime de atracții mai ales pentru copii: o roată mare, minigolf, bowling, teren de sport pentru handbal, badminton, mese de biliard, tenis de masă, loc de joacă pentru copii cu topogane și un debarcader, de unde se pot închiria bărcuțe pentru o plimbare pe lacul subteran.
Grota Salină este cea mai veche salină artificială din Cluj, care mizează pe ideea că: “O şedinţă în grota salină este egală cu o zi petrecută la mare“. Salina are și un spațiu de joacă cu câteva jucării, pentru ca cei mici să își ocupe timpul.
Camera salină de la Aquina Spa&Wellnes este probabil cea mai mică salină artificială din Cluj, dar are avantajul de a fi situată fix în buricul târgului, unde vă puteți relaxa împreună cu cei mici.
Wonderland Salina este o altă opțiune de salină artificială, situată pe dealul Feleacului din Cluj, dotată cu tehnologie de ultimă oră.
Salino Terapie Laguna este un centru creat pentru întreaga familie, cu sală salină, bazin cu apă sărată, salină pentru copii, saună și baie de aburi și multe alte servicii, menite să îi răsfețe atât pe cei mari, cât și pe cei mici.
Este recomandat ca, până la vârsta de 3 ani, copiii să intre în salină naturală doar cu avizul medicului, iar tratamentul cu aerosoli în salina artificială nu este recomandat copiilor sub 6 luni și nici celor care suferă de o serie de afecțiuni, pentru care este necesar să cereți părerea unui medic de specialitate.
Hai și tu pe grupul Familii aventuriere!
Baie la piscină
Prima noastră opțiune în zilele ploioase sau friguroase este o zi la bazin, la bălăceală. E perfect pentru ca cei mici să își descarce energiile înotând în apa călduță din bazine sau piscine.
Mai jos sunt cele trei bazine olimpice de înot din Cluj, care fie au și bazine mici pentru copii, fie primesc și copii la înot:
Bazinul mic al Complexului de natație “Universitas”, cunoscut ca și Bazinul Babeș, este locul nostru preferat pentru relaxarea de duminică. Aici se fac și cursuri de înot pentru cei mici, dar sunt și zile în care se poate veni la bălăceală liberă.
Bazinul mic al Compelxului de natație “Politehnica”, cunoscut ca și Bazinul Olimpic, este locul unde, pe lângă cursurile clasice de înot, îi puteți iniția pe copiii mari și în polo, fiind singurul bazin din Cluj unde se practică acest sport.
Bazinul olimpic Grigorescu este cel mai nou bazin olimpic din Cluj, după ce unul dintre bazinele ștrandului Sun a fost transformat și acoperit cu un balon presostatic. Ca noutate, aici se găsesc și benzi de alergare acvatice, biciclete acvatice și sistem de înot contracurent pentru antrenament aquafitness.
Dacă vreți să mergeți cu bebe la înot în Cluj, acestea sunt bazinele speciale pentru copii mici:
Baby Swim oferă cursuri de înot doar pentru bebeluși și copii mici. Dezinfecția apei din bazin se face fără clor, prin electroliză salină.
Happy Kids Swim este bazinul unde am fost cu bebe Mara, acum aproape cinci ani, la primele lecții de înot. E un loc minunat pentru bebeluși să înceapă să se familiarizeze cu apa și cu primele mișcări de înot.
Dacă, pe lângă baia în piscină, vă doriți și alte activități relaxante, mai jos sunt spa-uri din Cluj unde poți merge împreună cu copiii:
Alverna Spa este locul unde găsești relaxare pentru întreaga familie: piscină, jacuzzi, baie turcească și saună, dar și masaj.
Aquina Spa oferă piscină, saună uscată, baie de aburi, saună cu infraroșu, salină și sala de fitness, special pentru a oferi momente lipsite de stress întregii familii.
Casa dinainte din Sălicea, la 16 km distanță de Cluj-Napoca, are piscină interioară, dar și exterioară, iar împreună cu butoaiele de jacuzzi și sauna oferă o modalitate perfectă de petrecere a unei zile de relaxare, mai ales că dispun și de loc de joacă, atât în interior, cât și afară.
Mysterious Spa din Săvădisla, la 25 km distanță de Cluj-Napoca, este un loc minunat de relaxare și încărcare cu energie alături de prieteni și familie, unde puteți închiria întreaga piscină pentru pool party-uri.
Omnia Spa este o altă locație unde te poți lăsa răsfăţat împreună cu toată familia la serviciile SPA: piscină, jacuzzi, saună uscată, saună umedă, terapie kneipp.
Riviera Spa oferă, pe lângă alte multe servicii, și acces la piscina interioară, unde puteți merge la înot, saună și jacuzzi, atunci când nu se fac cursuri de înot în bazin.
Salt Resort din Cojocna, la 30 de minute distanță de Cluj-Napoca, este o altă opțiune interesantă pentru a peterece o zi la una din cele trei piscine de înot cu apă dulce sau sărată, sau în jacuzzi ori la saună.
TCI Social Club este un centru de relaxare pentru familii cu trei piscine interioare, dintre care una specială pentru copii. Un mare bonus este că oferă o mulțime de accesorii pentru apă (colaci de apă, plăcuțe pentru apă și baghete din spumă), așa că nu trebuie să le mai aduceți de acasă.
Wonderland SPA, Fitness & Wellness are o mulțime de servicii pentru relaxarea familiei, aici vă puteți bucura de piscină interioară, de jacuzzi, saună finlandeză sau hammam, dar și de un masaj așa cum ți-l dorești.
Există câteva hoteluri și pensiuni din Cluj și din apropiere care oferă acces la piscină, chiar și pentru familiile cu copii care nu sunt cazate acolo:
Salute Per Aqua de la DoubleTree by Hilton este o opțiune interesantă pentru cei care doresc să se relaxeze cu o sesiune de înot la piscina interioară a hotelului din centrul Clujului.
360 SPA Ramada este alegerea inspirată pentru atunci când ai nevoie de o pauză de relaxare împreună cu familia, în piscina de ultimul nivel al hotelului din buricul Clujului.
Domeniul Regilor din Ciurila, la 25 de minute distanță de Cluj-Napoca, oferă piscină interioară cu apă dulce și apă sărată, saună umedă și uscată, dar și multe alte metode de relaxare, potrivite pentru toți din familie.
Potaissa Spa din Turda, la o jumătate de oră distanță de Cluj-Napoca, este un centru spa modern cu piscină cu apă dulce, jacuzzi și saune. Apa din bazinul cu apă sărată provine direct din lacul subteran al Minei Terezia din Salina Turda.
Plimbări călare
Sunt multe locuri unde se poate călări în preajma Clujului, dar mai jos am listat doar centrele de echitație cu manej acoperit, unde se pot face lecții de călărie chiar și pe vreme rea:
Centrul de Echitatie Salina Equines îi așteaptă iubitorii de cai pentru a le oferi inițiere în echitație și demonstrații de dresaj sau cascadorie. Pe perioada sezonului rece, manejul interior, cu o suprafață de 800 mp, oferă toate dotările pentru a învăța echitația.
Centrul de echitație Wonderland Cluj este locul unde iubitorii de cai și de ponei pot veni să se plimbe călare în manej interior, dar și pe câmp sau prin pădure, să învețe să călărească sau doar să-i privească pe alții.
Clubul de echitație Napoca Sport Horse din Sălicea, la xx km distanță de Cluj-Napoca, oferă trei ședințe de inițiere pentru cei care călăresc pentru prima dată, dar și plimbări călare, cu durata 10 minute, pentru copiii sub 5 ani.
Cățărări
Centrala de Escaladă oferă un mod inedit de a scăpa de rutina de zi cu zi, dar și o metodă bună de a te menține în formă și a te distra în familie. Aici se organizează cursuri de inițiere și perfecționare în escaladă, precum și tehnici de folosire a echipamentului specific cățărării.
Sala de escaladă Free Wall e prima sală de escaladă din Cluj, ce oferă cursuri pentru toți din familie. Dacă nu ești un părinte atât de aventuros încât să te cațeri cot la cot cu piciul tău, te poți documenta despre acest sport din revistele de alpinism și escaladă de la minibar.
Sala de escaladă Gravity e locul unde am mers cu Mara și Andrei la primele lecții de cățărări. Încă un lucru care ne place tare mult: conceptul lor de petrecere dinamică, în care se îmbină joaca cu mișcarea: cățărări, jocuri de echipă, slackeline (mers pe sfoară), swing (hintă în ham).
SKAI Urban Crag este cea mai mare sală de escaladă și bouldering din Transilvania și una dintre cele mai mari din țară, cu peste 100 de trasee de escaladă si bouldering. Dacă îți dorești ceva special pentru ziua de naștere a copilului tău, atunci petrecerea la cățărat e o opțiune tare cool!
Voi ce faceți când e vreme urâtă? Pe unde ieșiți împreună cu copiii?
Hai să completăm lista de mai sus împreună!
* Toate fotografiile sunt preluate de pe paginile web/facebook ale locațiilor menționate în articol.