Aventuri în cinci.ro

După documentarea făcută pentru primul articol, cel cu localurile din Cluj cu loc de joacă pentru copii în interior, am rămas cu senzația plăcută că odată ce va veni vremea bună vom avea mult mai multe opțiuni pentru ieșirile cu copii la terase, unde aceștia ar putea să se joace în voie în spații special amenajate pentru ei.

Dar, surpriză! Se pare că unele dintre restaurantele care aveau loc de joacă pentru copii au renunțat la acest spațiu, spre dezamăgirea noastră (de ex. Samsara Foodhouse, Casa TIFF, Club Italia).

Hai și tu pe grupul Familii aventuriere!Grupul Familii aventuriere

Găsiți mai jos lista actualizată cu terasele din Cluj și împrejurimi care au loc de joacă special amenajat pentru copii, în exterior (click pe poză pentru a vedea locațiile salvate în google maps):

Harta Terase cu loc de joacă în Cluj
Click pe hartă pentru lista din google maps cu terasele cu loc de joacă din Cluj

Restaurantul TCI Social Club – o locație curată și îngrijită, unde am mers pentru o partidă de înot cu copiii: în cadrul clubului sunt mai multe piscine, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Ne-a plăcut faptul ca am avut la dispoziție căști, prosoape și jucării pentru apă, dar și un loc de joacă drăguț, atât în interiorul restaurantului, cât și afară, pe terasă.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Silva Făget – am rămas surprinsă de locația asta, puțin cam ascunsă și necunoscută nouă până de curând! Liniștea de aici e atât de binevenită, iar copiii au o grădina frumoasă și imensă la dispoziție pentru a se juca în voie. Locația ar mai necesita unele renovări, iar locul de joacă e destul de sumar (există o hintă, un balansoar și o groapă de nisip), dar măcar e curat și îngrijit, iar grădina cu pomii înfloriți e splendidă!

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Silva Faget

Toledo – i-am vizitat într-o zi ploioasă de vară, când copiii nu au putut profita de spațiul lor de joacă de afară. Toate jucăriile sunt din plastic, câteva din ele erau cam dezmembrate, însă cu siguranță le oferă piticilor clipe de distracție și fac mai ușoare clipele de așteptare a mâncării.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Toledo

Livada – o terasă luminoasă și spațioasă, foarte cochet aranjată, cu un spațiu de joacă pentru copii cu tobogan și panou de cățărare, numai bune pentru ca picii să își consume energia. Ne-a plăcut la ei pentru că au mai multe scaune pentru copii, ceea ce ajută foarte mult la servirea mâncării.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Livada

Roata Făget – ultima dată când i-am vizitat, spațiul lor de joacă arată mult mai neîngrijit, se renova atunci întreaga terasă (totuși a trecut ceva timp de la ultima ieșire la ei, cred că în jur de un an). Zona de joacă e de fapt o mare groapă de nisip cu multe jucării din plastic și un tobogan cu hintă.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Roata Faget

Milenium Complex Turistic Gilău – restaurantul a fost renovat, ocazie cu care au deschis și un foarte drăguț parc de joacă pentru copii, cu hinte și tobogan și balansoare pe arc. Localul are avantajul unui spațiu verde foarte mare, unde copiii se pot juca în voie cu mingea sau pot aduna floricele. Vestea bună e că proprietarii au extins spațiul de joacă pentru copii și în interiorul restaurantului – de ținut minte pentru zilele când vremea nu ne permite să ne petrecem timpul pe-afară!

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Millenium Gilau

Indigo Restaurant – v-am spus deja că e unul din localurile noastre preferate, unde mâncarea e minunată, personalul foarte amabil și prompt, iar maaaarele lor avantaj: au loc de joacă atât în interior, cât și în exterior. Terasa e acoperită și e destul de răcoroasă pe timp de vară, iar copiii se pot juca în voie peste tot, patronul chiar l-a luat pe Andrei la plimbare prin bucătărie, spre încâtarea lui! Ambele spații pentru copii sunt dotate cu jucării educative de la Ludy.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Indigo_2

La Mesteceni – terasa lor are marele avantaj că dispune de două spații de joacă: unul sus, la terasă, unde copiii se pot legăna în hintă, sau jos la piscină, unde locul de joacă este mult mai generos, cu tobogan și hintă și groapă de nisip. Singurul dezavantaj pentru locația de lângă piscină este că toți copiii trebuie supravegheați în permanență de către un adult, deoarece în apropiere există o piscină cu apă.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj La Mesteceni_2

Casa Zânelor – au o grădină generoasă cu tot felul de pomi fructiferi și mult spațiu verde unde copiii pot alerga în voie, iar pentru joacă au o groapă de nisip cu jucării și o trambulină, unde puii își pot petrece timpul în voie. E o alegere tare bună pentru petrecerea unei după-mase plăcute într-o zi toridă de vară.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Casa Zanelor

Casa dinainte – este unul din localurile unde mergem cu drag, au loc de joacă și în interior (sală de joacă pentru copii), și în exterior (două tobogane și două hinte), o grădina drăguță cu terasă mică unde se poate mânca, totul e curat și foarte drăguț aranjat, iar mâncarea e chiar bună.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Casa dinainte

Colin’s – sunt puțin sceptică în a recomanda în continuare această terasă cu loc de joaca pentru copii, deoarece spațiul destinat copiilor este lăsat în paragină de mult timp. Am revenit la ei de câteva ori vara asta și de fiecare dată spațiul de joacă era cam neîntreținut: nisipul din groapă ar merita curățat mai des, iar băncuțele și toboganul ar fi frumos să fie șterse mai des. Cu toate acestea, ne-am simtit tare bine la ei, iar mâncarea e tare bună (au și mâncare baby friendly).

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Colins

Adrenalin Park – am mai scris pe blog despre ieșirea noastră la parcul de aventură, unde copiilor le-a plăcut foarte mult. E o locație minunată în mijlocul pădurii, cu trasee de aventură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. În plus de restaurantul din interior, au o terasă unde se poate servi mâncare în weekend, au chiar și meniu pentru copii și scaun de masă pentru aceștia. Copiii se pot juca în mini-părculețul cu hintă, tobogan și groapă de nisip, spațiul fiind împrejmuit pentru siguranța copiilor.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Adrenalin Park

Elgandi – am descoperit întâmplător localul acesta după un picnic pe valea Stolnei, o zonă care a fost tare frumoasă până de curând (acum e devastată dupa ce au fost tăiați copaci din pădure și trași prin zona de picnic, care a luat o cu totul altă înfățișare). Restaurantul este chiar la marginea drumului, înainte de intrarea în satul Stolna, însă e ferit de trafic, iar spațiul de joacă pentru copii e împrejmuit de un gard din răchită. Pe lângă jucăriile din imagine, am descoperit și o căsuță din lemn și un buștean pictat. Este cu siguranță un loc unde abia așteptăm să revenim!

Aventuri in cinci Terase cu loc de joaca Cluj Elgandi

Chios Social Lounge – m-am bucurat tare să văd locul acesta de joacă, mai ales pentru că s-au gândit bine să îl îngrădească, pentru a asigura siguranța copiilor (pentru cine nu știe, restaurantul este fix pe marginea lacului din Parcul Central). E un spațiu micuț, dar tare binevenit pentru familiile cu copii care de obicei aveau un mare stres legat pericolul alunecării și căderii în apă.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Restaurant Shanghai – venim aici în special cu bunicii copiilor, care sunt mari amatori de mâncare chinezească, așa că ne-au surprins plăcut anul trecut în toamnă, când am descoperit locul de joacă din curte! Copiii s-au jucat în căsuțele de plastic și pe leagănele colorate, au pregătit mâncare și s-au jucat “de-a restaurantul” pe măsuțele și scăunele de copii. Un mare bonus: toate obiectele din spațiul de joacă sunt în duplicat, pentru a se evita certurile pentru împărțitul jucăriilor!

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Marty Westside – terasa lor oferă un mic spațiu de joacă pentru copii, mai exact un tobogan îngrădit, pentru siguranța celor mici.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Restaurant Sarea-n Bucate – e unul din restaurantele de pe lista noastră de “must go”. Toți prietenii care l-au încercat deja ne-au spus doar cuvinte de laudă, așa că merg pe încredere și vi-l recomand și vouă. Pe lângă locația în sine – o vie îmbietoare, pe dealurile orașului Turda – restaurantul are un meniu tare atrăgator, ce promite mâncăruri gătite din legume și zarzavaturi cresute în grădina proprie. Copiii își pot ocupa timpul jucându-se liberi pe tobogane sau în căsuțele de plastic, sau la o mică partidă de fotbal.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj=
Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Restaurantul The Place – de fiecare dată când am fost aici, s-a lăsat cu plânsete la final, când trebuia să mergem acasă, atât de mult le-a plăcut copiilor! Locul de joaca din grădină e foarte generos, sunt multe jucării (unele dintre ele și stricate, dar nah…), au și măsuțe pentru activități, tobogan și trambulină. Ne place pentru că îi putem supraveghea pe copii în timp ce purtăm o conversație normală cu alți adulți, știindu-i în siguranță pe pui, căci terasa e îngrădită.

Terasa Napoca 15 – unul din localurile emblematice ale Clujului, pe care îl știu la fel de boem încă de acum 13 ani de când m-am mutat în Cluj, are în sfârșit și loc de joacă pentru copii, pe terasa interioară! Deși spațiul dedicat copiilor e micuț și cu puține jucării, e totuși un pas în direcția cea bună.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Bulgakov Soulfood & Café – ultima dată când am fost la ei, aveau pe terasă o măsuță cu scaune pentru copii, unde cei mici își puteau ocupa timpul cu câteva mici jucării și foi cu creioane colorate. Nu e mult, dar mai bine decât nimic.

Aventuri in cinci Terase cu loc de joacă în Cluj

Ca de fiecare dată, mi-ar plăcea să împărtășiți cu noi și alte terase din Cluj și împrejurimi, unde copiii au minim loc de joacă și pe care le recomandați. Sunt convinsă că vor mai apărea și alte spații prietenoase cu cei mici, deoarece interesul familiilor pentru astfel de locații este tot mai mare!

* Toate fotografiile sunt preluate de pe paginile web/facebook ale localurilor, cu excepția celei de la Silva Făget.