Aventuri în cinci.ro

La noi in familie exista doua mari iubiri: una pentru masini si una pentru munte. Cand cele doua se combina, cu siguranta ne referim la un eveniement memorabil! Exact asa a fost si la singura etapa de drift pe traseu montan din Campionatul National de Drif, care a avut loc pe drumul judetean Pojorata-Rarau acum 2 saptamani.

Locatia este de-a dreptul spectaculoasa, drumul TransRarau fiind o descoperire noua pentru noi, caci in zona asta a tarii inca nu am ajuns pana acum. La o inaltime de peste 1550 de metri, am asistat la un show plin de masini puternice, viteza ametitoare si miros de cauciuc incins. Am fost fascinati!

 Am ajuns in ziua calificarilor, cand vremea ne-a jucat si cateva feste, asa cum e firesc la munte: intr-o clipa era soare dogoritor si puteai linistit renunta la multe straturi de haine, iar in urmatorul moment se pornea o ceata densa si rapida, care acapara creasta unde se desfasura raliul, incat nu mai vedeai nimic.

Ca de obicei, copiii si-au gasit jucarii pe oriunde au mers 🙂

Dupa ce am citit despre TransRarau ca e un drum atat de frumos, ne-am hotarat sa luam bicicletele cu noi, si bine am facut! Desi initial am apucat sa urcam doar putin din drum cu ele, pentru ca ne-a prins o ploaie torentiala, Steli si copiii au profitat din plin la drumul de intoarcere, pe Valea Bistritei (eu am admirat serpuitul soselei de la volanul masinii).

Tare bine ne-au prins pelerinele de ploaie, caci am zgribulit destul de tare cand a plouat si a batut vantul! Conditiile meteo au favorizat si cateva accidente, pe care le-am trait in fata ochilor! Doua dintre masinile lovite au trebuit sa fie reparate de echipele de service in timp record, pentru a putea concura in urmatoarea runda.

A doua zi a evenimentului, vremea a fost mai ingaduitoare cu noi, si soarele a stralucit mai tot timpul. Au fost un numar impresionat de participanti, ceea ce cu siguranta a contribuit la reusita evenimentului!

In pauza dintre antrenamente si competitia de drifturi, cand drumul a fost redeschis circulatiei, am urcat de la Cabana Rararu pana la Pietrele Doamnei, ceea ce a fost probabil cel mai scurt traseu pe care am fost vreodata, de mai putin de o jumatate de ora 🙂

A fost, totusi, suficient pentru amandoi copiii ca sa adoarma purtati in sistemele de purtare, caci oboseala si-a spus cuvantul pana la urma!

Ne-a placut tare mult adrenalina cu care ne incarca un astfel de show, iar TransRaraul si intreaga zona a Bucovinei este pe lista noastra de explorat in viitor, caci de data asta ne-am facut doar pofta!

Mai jos e unul dintre clipurile oficiale ale evenimentului, iar daca sunteti pasionati de drifting, e bine sa stiti ca urmatoarea etapa e weekendul acesta, intre 4-5 august, la Constanta.