Aventuri în cinci.ro

Imi aduc aminte, de parca ar fi fost ieri, de perioada in care reuseam sa o pun la culcare pe Mara doar dupa ce ii citeam de nenumarate ori aceeasi poveste despre o zana care nu putea sa doarma. Pesemne ca era fascinata de ce anume nu reusea nici ea sa adoarma, asa ca am invatat pe dinafara toooooata povestea pana cand intr-un final venea Somnul…

Am aflat cu mare bucurie despre spectacolul pentru copii “Ziua in care a fugit Somnul”, adus in premiera in Cluj-Napoca de Junior Show impreuna cu Momolino Teatru si Povesti pentru copii si Lumea lui Momo. Piesa de teatru este o adaptare a povestii cu acelasi nume, un text care apartine autoarei Victoria Patrascu, in regia si adaptarea Antoanetei Zaharia, iar distributia ii cuprinde pe Antoaneta Zaharia, Ioana Flora si Mihaela Velicu, costumele si decoruri fiind semnate de Doina Pop.

In data de 13 mai de la ora 18:00, spectacolul va fi pus in scena la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, iar autoarea cartii va fi prezenta pentru o sesiune de autografe la standul librariei Librarium.

Aventuri in cinci Ziua in care a fugit somnul

Ziua in care a fugit Somnul” este o poveste minunat ilustrata despre 2 frati gemeni, Ana si Alex, care, la aniversarea lor a 4 ani, au o dorinta secreta: sa nu mai doarma niciodata, pentru a se juca la nesfarsit.

Somnul ii aude si decide sa plece, insa Oboseala pune mana pe ei si ii chinuie cu dureri de cap, ochi rosii si maini si picioare grele, lipsite de energie. In final, bunica Maia reuseste sa il imbuneze pe Somn, pentru a se impaca cu copiii. Copiii invata intr-un mod cald si educativ despre Somn, despre mama acestuia, Odihna, despre sora lui, Lenea.

Aventuri in cinci Ziua in care a fugit somnul

Aventuri in cinci Ziua in care a fugit somnul

Aventuri in cinci Ziua in care a fugit somnul

Gasiti mai jos o mica parte din piesa de teatru:

Iubitorii cartii “Ziua in care a fugit Somnul” vor fi bucurosi sa afle ca aceasta minunata poveste se va reedita cu o noua serie de ilustratii magistrale, semnate de Keszeg Agnes. Desi volumul nou inca nu a iesit din tipar, va dezvaluim in premiera o prima ilustratie din noua carte, care va aparea la editura Casa Copiilor in curand.

Aventuri in cinci Ziua in care a fugit somnul
Ilustratie de Keszeg Agnes pentru noul volum “Ziua in care a fugit Somnul” de Victoria Patrascu.

Va invitam si pe voi, impreuna cu familia si prietenii, la acest spectacol care se anunta minunat! Piesa de teatru dureaza 45 de minute si se adreseaza copiilor cu varsta de peste 3 ani. Pretul unui bilet este de 25 lei, respectiv 35 lei, in functie de locatia in sala, iar bilete puteti sa achizitionati online de aici sau la fata locului.

Sa ne vedem cu cat mai multi la “Ziua in care a fugit Somnul“!!