Aventuri în cinci.ro

După două săptămâni de stat non stop amândoi părinții împreună cu copiii izolați în casă din cauza varicelei, m-aș fi așteptat ca rezervoarele lor cu fericire să dea afară, să fie la cote maxime. Nu m-aș fi putut înșela mai mult… trăim zile (și nopți) pline de smiorcăieli, de milogeli, de comportament lipsit de orice logică.

Chiar în timp ce ne jucăm jos, pe covor, cu un joc pe care copiii l-au ales, iar atenția noastră este 100% către ei, ne trezim că se roagă de noi: “Mami/Tati, te joci cu mine??“, se ceartă care din ei să stea la noi în brațe și întotdeauna se lasă cu supărare.

Se pare că oricât de mult ne-am străduit să le acordăm atenție exclusivă și unul, și altuia, ceva tot nu funcționează bine. Certurile dintre frați sunt tot mai dese, deși nu cu mult timp în urmă se jucau atât de frumos împreună, își cereau voie unul de la altul pentru ca să folosească lucrurile celuilalt și își cereau scuze din proprie inițiativă atunci când greșeau.

Am stat și ne-am gândit: ce s-a schimbat? Ce îi face să se simtă atât de nesiguri pe iubirea necondiționată pe care le-o dăm? Se pare că răspunsurile nu ne prea sunt la îndemână, sau poate suntem și noi prea obosiți și nu mai vedem pădurea de copaci…

Astăzi am ales să facem ieșim puțin din rutina zilnică și, spre suprinderea mea, au fost de acord. Cu o zi înainte le citisem la somn una din poveștile cu Pixi, care e mare iubitor de lapte cu cacao, și le-am promis că a doua zi o să pregătim și noi cacao caldă și o să facem un picnic în parc.

Cu toate că a fost mai rece decât speram (soarele primăvăratic e cam înșelător, nu mă învăț minte nicicum), am luat un termos mare cu cacao caldă, cîteva batoane și banane, și am poposit în unul din parcurile noastre preferate.

Terapie cu aer curat și cacao pentru doi morocănoși

Ne-am încălzit bine de la băutura ce s-a păstrat caldă și am rămas suprinsă când amândoi copiii au venit să se cuibărească la mine în brațe, fără să se certe. Au împărțit batoanele între ei pentru că și-au dorit să guste din ambele și au fost atâta de liniștiți!

Terapie cu aer curat și cacao pentru doi morocănoși

Terapie cu aer curat și cacao pentru doi morocănoși

Poate e de la schimbarea peisajului, poate e de la aerul proaspăt, poate e de la cacao 🙂 poate e de la faptul că am făcut ceva doar noi trei împreună… pot fi toate împreună. Cert e că pe-afară e întotdeauna mai ușor pentru noi, e mai firesc, e mai în elementul nostru. Energiile se aranjează altfel decât între patru pereți.

Primăvara ne dă tiptil semne că în curând o să ne încălzească și o să ne îmbie cu miresme noi, cu muguri și petale parfumate, așa că pregătiți-vă să ieșiți pe-afară!

Dacă plănuiți să vă echipați cu termosuri sau caserole din inox pentru aventuri sustenabile #FărăPlastic, e bine de știut că aveți din partea noastră o reducere permanentă de 10% la toate produsele Klean Kanteen și LunchBots, folosind codul “AventuriFărăPlastic” în câmpul de detalii la finalizarea comenzii pe site-ul www.littlebandit.ro!

Spor la cumpărături inteligente și sănătoase pentru întreaga familie!