Aventuri în cinci.ro

Dacă ați avea idee cât de dor ne-a fost de o aventură în afara orașului! Plănuisem ca anul acesta să mergem la târgul de Crăciun din Sibiu după ce am renunțat la ideea de a merge la târgul din Praga (am amânat până la anul, când sperăm că va fi mai ușor să mergem cu copiii și poate încă niște prieteni).

Așa că ne-am trezit sâmbătă dimineața și ne-am hotărât să luăm micul dejun în oraș ca să fim cât mai eficienți, întrucât ne doream să ajungem înainte și la un târg de jucării și cărți pentru copii. Însă așa cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, am schimbat planurile din mers și am hotarât să mergem în Sibiu doar duminica, pentru a prinde cât mai mult soare în timp ce ne plimbăm prin oraș. Așa că am luat-o și pe Nana, bunica lui Andrei și a Marei, și am pornit la drum cu voioșie.

Vremea însă nu a ținut prea mult cu noi, căci a plouat până am ajuns în Piața Mare. Ghici care a fost primul lucru pe care l-am bifat când am ajuns aici? Ei bine, a fost cursa de mașinuțe! O adevărată distracție pentru băieți și o sperietură ușoară pentru Mara, care nu a fost foarte încântată să ne ciocnim unii de alții.

 Am pornit apoi să vizitam căsuțele cu bunătăți din piață, cu mâncare și băutură caldă la tot pasul. Ne-am luat rapid un vin fiert și un ceai cald pentru a ne încălzi, căci frigul deja ne intrase în oase, apoi am luat-o la pas printre tarabe. Copiii au fost fermecați de jucăriile atât de ofertant expuse la tot pasul și ne opreau la fiecare în parte să ne arate ce drăguțe sunt!

Bineînțeles că ne-am pozat la panoul lui Moș Crăciun, păcat că moșul ăsta nu s-a gândit că noi suntem cinci și a făcut prea puține găuri!

Să vă spun despre toate bunătățurile ce ne îmbiau, ca să ne facă alegerea și mai grea când a venit vorba despre mâncare? Hmmm…  cu ce sa încep oare? Cu prăjiturile minunate de sezon, cu brânză dulce și dovleac, cu biscuiții cu migdale sau cu tartele cu mere?

 Sau mai bine cu fructele uscate și cu nucile și arahidele cu tot felul de arome?

Sau cu plăcintele făcute în cuptor, care efectiv îți lăsau gura apă? De aici nu am putut pleca fără să luăm o porție la pachet pentru mătușica Dodo, ca să nu poftească pe când îi povestim ce minunății am gustat pe aici!

Una din căsuțe m-a impresionat mai mult decât celelalte, deoarece am rămas uimită să văd tot felul de unelte ca ciocane, foarfeci, clești, și să nu înțeleg ce căutau ele acolo… până când am văzut că sunt făcute atât de realistic din CIOCOLATĂ!!

Nana le-a cumpărat copiilor covrigi și turtă dulce.

Dacă este ceva după care mă dau în vânt chiar și acum, la vârsta mea, acestea sunt caruselurile. Le ador!! Pur și simplu îmi umplu inima de fericire și mă fac să zâmbesc indiferent de ce zi nasoală am avut până atunci. E locul meu special, indiferent unde l-aș găsi!

Marea plăcere a copiilor din toată această excursie au fost trenulețele. S-ar fi dat fără oprire, mai ales când le spui și povești despre moșul care stă la Polul Nord unde e frig tare, despre igluuri și brazi de Crăciun.

Exceptând vremea destul de friguroasă, a fost o ieșire foarte binevenită, ne-a plăcut tare mult la târgul de Crăciun de la Sibiu. Mare nostru regret este că nu am văzut luminițele pe timp de seară, însă nu am fi rezistat atât de mult pe-afară în vântul aspru, așa că le-am promis copiilor că o să vizităm târgul de Crăciun din Cluj, de îndată ce va fi inaugurat pe 1 decembrie.