Aventuri în cinci.ro

Prietenii nostri de la Ce le citim copiilor pregatesc un eveniment unic, pe care suntem mandri sa vi-l prezentam aici pe blog in calitate de parteneri. E vorba de primul salon de carte pentru copii din Romania care va avea loc atat in mediul offline, cat si mediul online.

Organizat sub egida grupului Ce le citim copiilor, salonul de carte il are ca invitat special pe Gabriel Poenaru, ilustrator de carte si de text, in special pentru copii, care va lansa cu aceasta ocazie doua dintre volumele lui, “Firul de iarba” si “Aricii din strada 5″

Aventuri in cinci Salonul de carte Ce le citim copiilor editia de primavara 1

Mai jos gasiti cateva imagini din „Aricii din strada 5” a lui Gabriel Poenaru, o carte care are un mesaj bland despre familie, despre scoala si care este cald ilustrata in maniera miniata.

Aventuri in cinci Salonul de carte Ce le citim copiilor editia de primavara

Aventuri in cinci Salonul de carte Ce le citim copiilor editia de primavara

In cadrul salonului, va fi lansata si cartea “Firul de iarba” de acelasi autor, o carte pentru copiii nostri si pentru noi, despre libertate si bucuria de a trăi printre oameni liberi. O carte despre oameni care se bucură unul de celălalt, se ajută și se respectă. O carte despre rezistenta, despre azi, despre maine si despre fiecare dintre noi.

Aventuri in cinci Salonul de carte Ce le citim copiilor editia de primavara

Aventuri in cinci Salonul de carte Ce le citim copiilor editia de primavara

Bianca Mereuta, initiatoarea acestui eveniment si coordonatoarea proiectului Ce le citim copiilor, grup ce reuneste peste 21.000 de cititori si care ofera informatii despre cartile pe care le citim copiilor, ofera recenzii, anunta noile aparitii, faciliteaza contactul intre editurile din tara si cititorii lor si invita la discutii in direct autori si ilustratori care ne inspira, ne povesteste:

“Salonul va fi un eveniment ce isi propune sa prijeluijeasca intalniri fericite intre carti de calitate si parinti alaturi de copii, un demers ce are scop promovarea unei selectii atente de carte menite formarii de oameni mari, crescuti cu iubire pentru frumos, bine, adevar si deschidere, oameni cu minte si suflet, creatori ai unei lumi mai bune.”

Salonul de carte “Ce le citim copiilorface un pas inainte prin faptul ca isi propune sa aduca impreuna cartea mai putin cunoscuta scrisa de autori si ilustratori valorosi cu cartea unor edituri cu traditie, insa cu aplecare spre subiecte alese: Aquila, Black Griphon, Corint, Doxologia, revista de povesti pentru copii Fabulafia, Gulliver Publishing, Sedcom Libris si www.steluteinprivire.ro (distribuitor in Romania a cartilor editurilor DK, Ravensburger, Fine Feather Press, Little Tiger Press, Caterpillar Books).

Evenimentul unic prin structura si modalitatea de desfasurare se va derula pe perioada a opt zile, atat in mediul online, cat si cel fizic.

Programul salonului de carte il gasiti mai jos:

Sambata, orele 10.00-14.00 – Gradinita Octofun, Cluj-Napoca, Constantin Brancusi nr 109

– Salon de carte

– Lansarea cartii “Firul de iarba” de Gabriel Poenaru

– Atelier de ilustratie de carte pentru copii (gratuit) maxim 30 de copii, sustinut de Gabriel Poenaru.

Sambata, orele 16.00 si 20.00 – “zece degetele” – Floresti, str. Dumitru Mocan nr. 26

– Salon de carte

– Lansarea cartii “Firul de iarba” de Gabriel Poenaru

– Seminar pentru parinti pe tema importantei lecturii cu Gabriel Poenaru si psiholog autor de carti pentru copii – Lacramioara Cojocaru

– Seara de lectura la Biblioteca “Ce le citim copiilor” – maxim 20 de copii.

Duminica, orele 10.00 – 14.00 – Gradinita Octofun, Cluj-Napoca, Constantin Brancusi  nr. 109

– Salon de carte

– Lansarea cartii “Aricii din strada 5” de Gabriel Poenaru

– Atelier de modelaj in lut a unor personaje din cartile salonului (gratuit) maxim 20 de copii, sustinut de Emanuela Oltean.

Atelierele sunt adresate copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani.

In cadrul salonului online si a celui clasic se vor desfasura concursuri in urma carora editurile vor oferi participantilor premii constand in carti.

Participarea (gratuita) la atelierele pentru copii se face in baza unei rezervari prealabile la adresa de e-mail: bianca.mereuta@gmail.com.

Abia astept sa ne vedem la salonul de carte si sa descoperim impreuna ce carti minunate au pregatit organizatorii pentru noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *