Aventuri în cinci.ro

Ne pregatim de o noua perioada provocatoare pentru intreaga familie! Amandoi copiii vor intra intr-o colectivitate noua, ceea ce, pe langa emotiile generate de separarea de cei dragi din familie, cu care amandoi sunt atat de obisnuiti, pluseaza cu ingrijorarea fireasca pentru bolile pe care micutii le colecteaza din gradinite si crese.

Anul trecut scriam despre cum ne folosim de uleirile esentiale pentru a ne aventura in sezonul rece si in continuare avem aceleasi principii legate de sanatate.

Anul acesta avem inca 5 mici trucuri de care ne folosim pentru a pastra inumitatea si sanatatea noastra la cote inalte. Poate va ajuta si pe voi, asa ca uite-le aici:

“Suculetul magic”

Imunitatea copiilor Aventuri in cincii

Pliculete de suc de goji Ningxia Red, ce contin piure din fructe integrale de goji, suc de afine, aronia, cireșe, rodii si prune, plus o combinatie de mai multe uleiuri esențiale, printre care cele de portocala, lamaie si mandarina, sunt bautura perfecta pentru boostul de energie de dimineata. Se pot amesteca in smoothies, se poate manca sub forma de inghetata, direct in ambalaj, se pot face jeleuri gumoase din suc, sau se pot servi ca atare. Sucul vine sub forma de pliculete de 60 ml, asa ca e doza optima pentru a fi servita copiilor, fix inainte de a pleca la gradi, sau in sticla mare de 750 ml.

Miere la de 3 ori putere

Imunitatea copiilor Aventuri in cincii_3

Amestecul din jumatate de kilogram de miere de mana cu 40 picaturi de ulei esential de brad de balsam, 30 de picaturi de ulei esential de lamaie, 20 de picaturi de ulei esential de lavanda este ideal pentru sustinerea sistemului imunitar, dar si pentru episoadele de laringita (rosu in gat) sau tuse enervanta. Recipientul trebuie sa fie din sticla inchisa la culoare sau poate fi “imbracat” cu o hartie si sa fie pastrat mereu la intuneric. Din acest amestec se ia de 3 ori pe zi minim cate o lingurita. De regula copiilor le place gustul amestecului, insa, daca nu il accepta asa, se poate dizolva o lingura din aceasta miere (care se amesteca bine de fiecare data) intr-un pahar de apa, si se ofera ca un sirop. Noua ne place sa “potentam” mixul asta cu bobite de catina cruda.

Suc viguros din catina

Imunitatea copiilor Aventuri in cincii

Siropul din catina se face foarte usor, si poate fi o activitate placuta de facut impreuna cu copiii. Catina am cumparat-o din piata, iar pentru miere avem o sursa sigura, de unde luam periodic, pentru ca nu consumam zahar aproape deloc. Stoarcem catina in aparatul nostru Hurom, apoi amestecam bine-bine cu miere in proportie de 1:2 suc de catina – miere, si apoi le punem in recipiente din sticla maro, cu capac ermetic. O pastram la frigider si ne bucuram de suc sanatos de fiecare data cand ni se face pofta!

Gumitele “Hotii”

Imunitatea copiilor Aventuri in cincii_1

Jeleurile acestea sunt foarte usor de facut si, bineinteles, foarte atractive pentru copii, mai ales cand acestia refuza sa ia orice tratament clasic cu lingurita! Ai nevoie de 100 ml de ceai de musetel infuzat, 3 picaturi de ulei esential Thieves+ si 3 picaturi de ulei esential de lamaie, 2 lingurite de miere de calitate, 2 lingurite de gelatina (sau agar-agar) si forme de marime mica din silicon. Se amesteca ceaiul impreuna cu gelatina la foc mic, pana cand aceasta se dizolva, se lasa sa se raceasca putin si apoi se adauga mierea si uleiurile esentiale. Se pune apoi in forma de silicon, se pune la rece pentru a se intari compozitia din forme, apoi se pastreaza intr-un recipient acoperit la rece. Se poate folosi orice ulei esential de care aveti nevoie pentru sanatatea familiei 🙂

 Plastilina parfumata

Imunitatea copiilor Aventuri in cinci

In sezonul rece, cand suntem “consemnati” la domiciliu muuult mai mult decat ne-ar placea noua, suntem foarte inventivi in legatura cu activitatile anti-plictiseala. Banala plastilina tocmai a devenit mult mai apetisanta si pentru mine, pentru ca acum are si rol curativ. Preparam aluatul dupa o reteta simpla: 1 cana de faina, 1 cana de sare fina de masa,  1/2 de cana de apa, o jumate de lamaie stoarsa si ulei cat cuprinde, sa se inchege aluatul la mana. Se pot folosi coloranti alimentari, chiar si sclipici – pentru a face plastilina cat mai atractiva. La final adaugam 3-4 picaturi din uleiul esential preferat si le muncim bine de tot in maini!

Speram sa va fie de folos trucurile noastre si sa ne impartasiti si noua alte “magii” pe care le faceti pentru a va pastra pe toti din familie cat mai sanatosi 🙂