Aventuri în cinci.ro

Sambata dupa-masa am facut o vizita celor de la casa de copii Casuta Bucuriei din Cluj-Napoca, pentru a-i ajuta in efortul lor de a strage bani pentru a cumpara casa in care locuiesc.

Asociatia “Casuta Bucuriei” a lansat campania “Avem o casa, ajutati-ne sa o facem ACASA!” destinata strangerii de fonduri pentru cumpararea casei in care locuiesc cei 8 copii ai casei de tip familial, impreuna cu maicuta care are de grija de ei.
Aventuri in cinci Casuta bucuriei
Al patrulea eveniment din seria celor destinate strangerii de fonduri, Zile Dulci la Casuta Bucuriei – Bunatati de toamna, a avut loc sambata, 29 octombrie, intre orele 11.30 si 18.00. A fost un eveniment foarte frumos, unde ne-am dorit foarte mult sa mergem cu copiii.
Voluntarii asociatiei ne-au intampinat cu fructe de toamna, dulciuri cu arome tomnatice, compoturi si dulceturi delicioase.
Cand am ajuns noi, o gasca mare de tineri cantau din voce si la chitara si acordeon melodii despre speranta, iubire si credinta, iar Mara si Andrei au ramas pur si simplu cu gura cascata de uimire. I-am lasat in grija lui Steli si am plecat cu Alexandra Malaies, secretara asociatiei, ca sa imi prezinte casa.
Aventuri in cinci Casuta bucuriei
Cei 8 copii cu varste intre 7 si 22 de ani locuiesc intr-o casa cu etaj, baietii intr-o camera comuna si fetele cate doua in alte camere. Maicuta Mariana Crisan locuieste cu ei si le gateste in fiecare zi si are de grija de ei.
Toti copiii merg la scoala (asta e si una dintre conditiile ca sa ramana in casa, si anume de a urma o forma de invatamant). De altfel, am remarcat educatia si respectul in ochii fiecarui copil din casa, si o inima maaaare si deschisa spre a-ti povesti cate in luna si in stele despre ce le place lor sa faca.
Am gustat din dulciurile delicioase pe care le-au pregatit si chiar am luat acasa cateva prajituri pentru copii. Mara s-a imprietenit rapid cu fetitele mai mici din casa, cu care s-a jucat cu papusile si au desenat in cartile de colorat, iar Andrei a facut deliciul baietilor, care se intreceau in a-l lua in brate si a-l plimba prin toata casa.
Aventuri in cinci Casuta bucuriei
Aventuri in cinci Casuta bucuriei
Toti cei care au dorit sa sprjine cumpararea casei au putut dona bani in cutiile de donatii plasate pentru acest eveniment, unde am lasat si noi cativa banuti.
La final de zi, s-au strans 2057 de lei si 550 de euro, o suma infima fata de targetul pe care si l-au propus (200.000 de euro), asa ca donatiile sunt binevenite in continuare. Mai jos gasiti datele bancare unde puteti face donatii, orice suma cat de mica e un ajutor in plus pentru copiii astia minunati de a avea siguranta unei case a lor, unde sa isi poata desfasura in continuare activitatea fara grija unui acoperis deasupra capului.

Cont bancar deschis la Banca Transilvania:
RO64BTRLRONCRT0281201602

Gasiti aici proiectul pentru casa, insa cel mai bine e sa mergeti sa-i vedeti cu ochii vostri pe acesti oameni minunati care locuiesc si lucreaza in aceasta casa si sa ii ajutati, asa cum puteti, sa isi indeplineasca visul de a face din CASA asta a lor ACASA.