Aventuri în cinci.ro

Prietena mea, Ela Oltean, ține la Atelierele Bucuriei o serie de activități practice dedicate copiilor, dar deopotrivă și părinților sau bunicilor, prin care încurajează dezvoltarea creativității, a imaginației, a simțului estetic și a iubirii de frumos. Nouă ne place tare mult pentru că e un spirit liber și o mămică minunată, care e pasionată de artă și de creșterea liberă a copiilor.

Atelierul de gătit sănătos la care am fost împreună cu copiii s-a ținut la marginea unui lan înflorit de lavandă, așa că vă puteți imagina ce miresme încântătoare ne-au însoțit de-a lungul celor aproape două ore cât am stat acolo!

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei

Ca de fiecare dată, activitățile pe care Ela le propune copiilor sunt ușor de realizat și sunt foarte kid friendly. De data asta, toți copiii au primit un păhărel cu două linguri de faină de caju, pe care l-au amestecat cu puțin unt de cocos și sirop de agave, iar la sfârșit cu puțin sirop de lavandă. A ieșit o cremă de lavandă delicioasă, pe care copiii au mâncat-o cu poftă!

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei 2

Mirosul de lavandă ne este foarte familiar, pentru că folosim uleiul esențial de lavandă pentru atât de multe beneficii pe care ni le oferă:

  • Induce somnul – folosit în cantitate redusă, uleiul esențial de lavandă induce somnul, așadar copiii îl pun în difuzor la ora de culcare pentru ca să adormim cu toții mai ușor.Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei
  • Reduce durerile – în serile în care ne simțim încordați, folosim uleiul de lavandă în masaj, pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de durerile musculare, mușchi încordați, dureri musculare, reumatism, entorse, dureri de spate și lumbago.
  • Calmează tulburările respiratorii – fiind unul dintre aliații noștri de nădejde în sezonul rece pentru diverse probleme respiratorii, folosim lavanda pentru infecții ale gâtului, gripă, tuse, răceală, astm bronșic, congestie a sinusurilor, bronșită, tuse convulsivă, laringită și amigdalită.
  • Îngrijește pielea – cel mai des folosim uleiul de lavandă pentru beneficiile lui pentru sănătatea pielii, fiind un excelent antiseptic și antifungic. La fiecare rană, tăietură, arsură sau arsură solare, ne tratăm cu lavandă, iar efectul este vizibil imediat.
  • Fortifică sistemul nervos – uleiul esențial de lavandă are un efect calmant, fiind un excelent tonic pentru nervi. Îl folosim pentru tratarea migrenelor, a durerilor de cap, a anxietății, a depresiilor, a tensiunii nervoase și a stresului emoțional.
  • Mentine fluxul urinar – uleiul esențial de lavandă este bun pentru tulburări urinare, deoarece stimulează producția de urină. Acesta ajută la restabilirea echilibrului hormonal și reduce cistita sau inflamatiile vezicii urinare, sau crampele asociate.
  • Ajută menținerea imunității – folosirea regulată a uleiului esențial de lavandă oferă rezistență împotriva bolilor. Fiind unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale, nu trebuie să lipsească din nicio casă.

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei

Mara și Andrei mi-au cules apoi câteva fire de lavandă, pe care le-am păstrat într-un buchețel pe care l-am luat cu noi acasă!

Ne-a plăcut în mod deosebit să venim la atelierul acesta, deoarece copiii au avut ocazia să își pregătească singuri o gustare sănătoasă, în timp ce ne-am încântat privirea și mirosul cu un parfum prospăt, calmant și revigorant!

Aventuri in cinci In lanul de lavanda cu Atelierele Bucuriei