Aventuri în cinci.ro

Intenționam să scriu despre locul ăsta magic de foarte mult timp, pentru că este din punctul nostru de vedere cea mai complexă locație unde toată familia își poate petrece timpul fără să se plictisească. V-am captat atenția? Haideți să vă spun despre ce e vorba.

Exploratoriu este un loc de joacă construit pe ideea americană de muzeu al copiilor, concept ce stimulează învățarea informală prin joc și procese interactive. Într-un spațiu de acest gen poți să pui mâna pe exponate și să le descoperi singur, folosindu-ți toate simțurile, ghidat doar de explicațiile scrise sau audio/video.
Deși se autointitulează ”un loc de joacă interactiv, dedicat copiilor cu vârste între 6 luni-12 ani”, unde ”fiecare copil învață prin explorare, dezvoltându-și creativitatea și dând frâu liber imaginației”, Exploratoriu este un loc de joacă pentru întreaga familie, unde nu de puține ori am auzit părinți spunând că le-a plăcut poate la fel de mult ca și copiilor lor.

Vă spun sincer, e destul de greu să nu fi impresionat măcar de unul din zecile de jocuri (și jucării) dintre care ai de ales. Așa că ni s-a părut firesc să îi ținem Marei aici petrecerea de ziua de naștere la 3 ani!

De data asta am mutat ora petrecerii de dimineață și tare mult mă bucur că am ales așa, pentru că toată lumea a venit la timp, evitând somnul de amiază, copiii au fost în formă maximă, iar lumina pentru poze a fost minunată – multumim Flavia Bochis pentru fotografii!!

Am ales să gătim acasă mâncarea pentru petrecere, iar Steli mi-a fost de real folos și m-a ajutat cu pregătirea platourilor. Tartele la cuptor sunt preferatele mele, pentru că se pregătesc foarte ușor și sunt foarte apreciate de copii, împreună cu care le gătesc de obicei.

 Cifra 3 este închiriată de la Kids Party Planner și a fost atracția maximă a copiilor, mai ales la poze!

Mara este de mai mult de un an de zile în “febra” bebelușilor, în permanență are un bebeluș în brațe, poate ați observat în pozele de pe blog. De Crăciun a primit 3 perechi de gemeni-bebeluși (vinovată de asta fiind Dodo, sora mea, care urmează să nască gemeni!), așa că de ziua ei a primit un sistem de purtare Boba mini pentru bebelușul ei <3De vreo 3 ani încoace, torturile noastre sunt făcute de Andreea de la Prăjituri de poveste, care coace niște minunății absolut delicioase! De data asta ne-a pregătit un tort din mousse de ciocolată cu lapte și cu mousse de portocale, îmbrăcat în ciocolată albă și decorat cu fructe proaspete. Un deliciu!!

A fost o petrecere unde atât copiii, cât și adulții ne-am simțit extrem de relaxați și fericiți, ceea ce se vede și din poze! Le mulțumim încă o dată oamenilor minunați de la Exploratoriu pentru tot sprijinul oferit, chiar se străduiesc pentru ca totul să iasă exact așa cum îți dorești.

Noua ne place să petrecem aici câteva ore relaxante împreună cu prietenii noștri cu copii, pentru că e un loc de conectare în familie, unde pe lângă joacă, copiii pot învăța despre magnetism, electricitate, electrostatică, densitate, vibrații și rezonanta, refracția luminii etc. Trebuie să știți că jucăriile și exponatele interactive se schimbă periodic, și am observat asta când am fost în vizită la ei de vreo două ori în decurs de o lună.

Pe lângă spațiul climatizat de 800 mp, aveți la dispoziție cca 7000 mp indoor și outdoor pentru jocuri de mișcare și plimbari (inclusiv cu cărucioare pentru bebeluși), sau ture cu biciclete, trotinete și carturi. Se poate și mânca acolo, Chef off the Grid vă așteaptă sâmbăta și duminica între orele 12:00-18:00 cu delicatese pe care doar la Exploratoriu le puteți gusta.

Sperăm să vă fie de folos informațiile și să vă bucurați și voi de câteva ore bune de distracție, relaxare și conectare între prieteni!